Најновије

Никодијевић: Нови инвестициони циклус измениће изглед града у наредне четири године Београд

Крећемо у нови инвестициони циклус у граду Београду који ће у наредне четири године  апсолутно променити изглед града, али и начин живота његових грађана и како би постао модеран европски град прилагођен човеку, рекао је председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић.

Он је, гостујући на ТВ Прва, прецизирао да се у циљу спречавања саобраћајних гужви наставља са изградњом саобраћајне инфраструктуре.

–Ту пре свега мислим на стављање „Моста на Ади” у пуни капацитет завршетком проширења Булевара патријарха Павла и спајањем Раковице и Видиковца са мостом и Новим Београдом. У другој фази креће изградња тунела испод Топчидерског брда који ће повезати Нови Београд са Аутокомандом. Поред тога  градиће се и тунел Савска – Дунавска тераса од Економског факултета до улице 29. новембра, нови мост на Ади Хуји, нови мост уместо старог трамвајског моста у подручју Београда на води. Реконструисаће се и Улица кнеза Милоша која ће имати шест трака са паркинзима испод земље дуж целе улице и наравно чек нас изградња метроа. Када то завршимо можемо рећи да смо комплетно решили питање саобраћаја у граду Београду – рекао је Никодијевић.

Говорећи о најави да ће се у Београду у наредном периоду градити 54 фонтане, Никодијевић је нагласио да то нису велике фонтане попут оне на Славији већ много мањег капацитета те да се у нашој престоници гради велики број урбаних џепова  и кружних токова на којима ће се налазити фонтане.

Он је подсетио да је манифестација „Дани Београда” традиционално почела 16. априла на Калемегдану, полагањем венаца на месту где су 1867. године предати кључеви  града Београда кнезу Михаилу Обреновићу.

–То је четвородневна манифестација у оквиру које се одржава велики број програма, подсећамо се на историјске и културне догађаје, а најсвечаније је данас у Скупштини града где се уручује Награда Града Београда људима који су у прошлој години постигли најбоље резултате у области којом се баве и на тај начин и допринели развоју нашег града – рекао је председник Скупштине града.

Он је подсетио на законску процедуру на основу које би требало да се на конститутивној седници градског парламента, заказаној за 9. мај,  потврде мандати одборницима, изабере председник, заменик председника градске скупштине, секретар, заменик секретара скупштине као и нова изборна комисија.

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.