Најновије

Триван: Улагањем у прераду отпада очистићемо Србију и отворити хиљаде радних места Вести

Министар заштите животне средине у Влади Републике Србије Горан Триван  обишао је  фабрику за рециклажу електронског и електричног отпада „Е-рециклажа“ у Нишу. и са руководством фабрике разговарао о технолошким стандардима рециклажне индустрије у Србији.

Триван је обилазећи погоне фабрике рекао да је један од најважнијих приоритета  Министарства заштите животне средине изградња и развој одрживог система управљања отпадом у нашој земљи, а сарадња свих актера на тим питањима од пресудног је значаја,

„ Количина отпада коју генеришемо указује да треба повећати капацитете и инвестирати у област рециклаже свих врста отпада како би очистили Србију. Србија нема довољно постројења за прераду отпада свих врста. Ми морамо да се прикључимо светским стандардима и у овој области “, рекао је министар Триван приликом обиласка погона и постројења фабрике.

Он је навео да управљање отпадом у развијеном свету није само питање екологије и чистe животнe срединe, већ је то и профитабилна грана привреде, која доноси новац и запошљава и указао : „Србија има капацитете да се развија у области рециклаже свих врста отпада и министарсто ће створити услове да се та индустрија развија и у њу инвестира државни, домаћи и страни капитал. У Србији се у области  прераде отпада свих врста може отворити на хиљаде радних места“, рекао је Триван.

Министар је указао да је циљ његове посете овој фабрици, као и приликом других обилазака и сусрета, да у сагледавању правог стања. види и чује реч свих који раде у различитим областима које непоредно или посредно тангирају животну средину, како би МЗЖС добило реалну Анализу стања животне средине у Србији, документа чија је израда при крају.

Извор: Министарство заштите животне средине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.