Најновије

Дачић разговарао са директорком Бироа за Европу УНХЦР-а Вести

Први потпредседник и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић састао се са директорком Бироа за Европу Високог комесаријата Уједињених нација за избеглице Паскал Моро.

На састанку је поздрављена вишегодишња успешна међусобна сарадња у збрињавању избеглица и интерно расељених лица у Србији, посебно у спровођењу Регионалног стамбеног програма, који је сада у пуном замаху. Било је речи о успешном суочавању са миграцијама у региону у минулом периоду, где су похваљени напори Србије у суочавању са овим великим изазовом, а уз пуно поштовање свих права мигрантске популације.

По питању интерно расељених лица са КиМ, саговорници је указано на неопходност омогућавања одрживог повратка у јужну српску покрајину свих лица која то желе, уз апострофирање поражавајућег податка да је у минуле две деценије то реализовано само у 1,9 одсто случајева.

Поновљен је раније упућени позив Високом комесару за избеглице Филипо Грандију да посети Србију у предстојећем периоду, што је са задовољством прихваћено, и у току разматрање је могућих датума посете.

Извор: МСП

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.