Најновије

Потпредседник Народне скупштине Ђорђе Милићевић за рубрику “Како да нас буде милион више“ у Новостима: Подржавам популациону политику коју води Влада Посланичка група

Да би нас било милион више, најпре је потребна љубав и вера у боље сутра. Када има љубави, не размишља се о томе да ли је довољно висок стандард, већ желимо да се остваримо као родитељи. Родитељство потпуно испуни човека. Ништа нас не чини толико срећним и задовољним као наша деца. Истина, сваки појединац треба сам да донесе одлуку да ли ће имати потомство и колико ће бити, али ипак смо сви ми заједно и свако од нас појединачно одговорни према прошлости и будућности наше нације и државе.

Србија ће постојати док буде наших потомака. Да су наши стари мислили најпре о социјалном статусу, вероватно нас данас не би ни било. Добро је да сви учинимо напор, позитивно мислимо и радимо на томе да нас буде милион више. Подржавам популациону политику коју води Влада, јер предузима мере које би требало да дају дугорочне ефекте.

Међутим, ништа мање није важна лична мотивација и жеља сваког пара да се одлучи за потомство. Волео бих да већи број младих учествује у остварењу нашег стратешког циља, да нас буде милион више.

Извор: Новости

Фото: Ало новине

Категорије: Посланичка група

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.