Најновије

Никодијевић обишао „Штарк арену”: Све је спремно за Фајнал фор Евролиге Београд

Председник градске скупштине Никола Никодијевић и градоначелник Београда Синиша Мали и  обишли су  „Штарк арену” и уверили се да је три дана пред почетак завршног турнира кошаркашке Евролиге све спремно за велики спортски спектакл.

Никодијевић је прецизирао да је фан-зона саставни део организације Фајнал фора. Она, како је рекао, служи за промоцију кошарке, али и спонзора који прате Евролигу.

– Предвиђено је да траје у петак, суботу и недељу, од 10 до 22 сата, на Калемегдану. То је симболично место где се родила и српска, југословенска и европска кошарка и ту све посетоиоце чека пуно забаве и различитог пограма. Предвиђене су ревијалне и хуманитарне утакмице, програми за децу, разне промоције – мултимедијални догађај за све узрасте – рекао је Никодијевић.

Он је додао да ће ту сви посетиоци имати прилику да се друже са легендама кошарке, играчима који су обележили овај спорт и претходну деценију, као и гостима Евролиге.

Говорећи о реконструкцији Арене, председник Скупштине града је истакао да су у питању инвестиције које нису направљене од њеног пуштања у рад.

– Када је пројектована „Штарк арена”, требало је да буде технички најсавременије опремљена, али када је пуштена у рад 2004. године, због недостатка новца никада није купљена опрема. Сада смо први пут купили опрему која остаје у њеном  трајном власништву. Медијска коцка и медијски прстен, као и нова савремена лед расвета омогућиће да се и у свим будућим спортским и културним догађајима испрате сви технички захтеви и неће морати више да се изнајмљује – рекао је Никодијевић.

Догађају су присуствовали министар омладине и спорта Вања Удовичић, секретар за спорт и омладину Зоран Јовановић, секретарка за информисање Мирјана Павичић, секретар за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Главаш, подсекретар за информисање Борис Јовановић, подсекретар за спорт и омладину Никола Рајичић, директор „Штарк арене” Ђорђе Милутиновић, в.д. генералног директора Аеродрома „Никола Тесла” Саша Влаисављевић, дирекор „Телекома Србија” Предраг Ћулибрк, председник КСС Предраг Даниловић, као и представници домаћих компанија, МУП-а и Војске РС.

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.