Најновије

Горан Триван примио делегацију Уједињених Арапских Емирата Вести

Министар заштите животне средине Горан Триван примио је делегацију Уједињених Арапских Емирата (УАЕ)  коју предводи Тани Алзејуди ( Thani Al Zeyoud ) министар климатских промена и животне средине УАЕ.

       Министар Триван је изразио задовољство добрим билатералним односима две земље, како политичким тако и привредним, који дају широки оквир за интензивирање сарадње и у области заштите животне средине. Истакао је да је животна  средина најперспективнија област за инвестирање у Републици Србији, да су нам потребне инвестиције и савремене технологије, посебно у сектору отпада и отпадних вода. За Србију инвестиција од 5 до 15 милијарди евра уложених у прераду отпадних вода, значи чисту и здраву Србију, нова радна места, и чвршћу сарадњу са пријатељским земљама кроз овај пословни задатак који је обострано користан.

      Ово је прилика да се Србији помогне у делу технологије и у области инвестирања. Србија у наредних тридесет година у животну средину треба да уложи  30 милијарди евра које је могуће обезбедити кроз приватна-јавна партнерства и удруживањем са другим земљама и њиховим компанијама.

      Министар Триван изразио је спремност за сарадњу у свим областима, од заштите природе до отпадних вода, енергетске ефикасности и коришћења модерних технологија у заштити животне средине. Захвалио је на спремности УАЕ да помогну Србији јер то је начин да заштита животне средине постане један од носиоца развоја наше државе.

     Министар Алзејуди изразио је подршку УАЕ и отворенoст за сарадњу и помоћ Србији у заштити животне средине. Навео је да УАЕ сарађују са великим бројем земаља у области заштите животне средине, да имају добра решења у заштити птица и да део фонда могу да одвоје за наше угрожене врсте, затим у сектор прераде отпада и отпадних вода, и указао на високе стандарде у овој области. Министар Алзејуди  поручио је Србији да мора бити стрпљива, јер ће заштита животне средине постати један од најважнијих сектора у области инвестиција.

Извор: Министарство заштите животне средине

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.