Најновије

Гостовање Вељка Одаловића у “Новом јутру“ РТВ Пинк: Резолуција 1244 је жива и она је документ који је незамењив Вести

Вељко Одаловић, генерални секретар Министарства спољних послова, поводом одржавања Самита и причама о појачавању притиска на Србију, рекао је да се притисци настављају и да је све то већ виђено.

– Важно је да држава Србија своју добро изграђену позицију мора да искористи да одбрани свој интерес и да буде та која о било којој од ових одлука што је више сама одлучује. Подршку оних са којима делимо исте вредности морамо да негујемо и да нас они који деле ту нашу вредност подрже, и да ову квази државу ставе на место које јој и припада – истакао је Одаловић.

Поводом догађаја и сукоба у Савету безбедности УН, Одаловић је рекао да оно што су Британци покушали није нова одлука и да они желе да склоне тему Космета са јавне дебате и да скрате период извештавања.

– Министар Дачић је лепо рекао, ако не можете пар сати у три месеца да одвојите,да на месту где је донета Резолиција 1244, која је кровни документ по коме све треба да се дешава, о чему ми онда можемо да причамо. Тако да, тај интерес ових центара који би желели да неком бочном дипломатијом и притисцима ова питања решавају, а не тамо где им је место – наглашава Одаловић.

Како додаје, резолуција 1244 је жива и она је документ који је незамењив.

Извор: РТВ Пинк

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.