Најновије

Дачић и амбасадор Киф о темама и очекивањима од предстојећег Самита у Лондону Вести

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је амбасадора Велике Британије у Београду Дениса Кифа.

Амбасадор Киф уручио је министру Дачићу позивно писмо британског министра спољних послова Бориса Џонсона за учешће на предстојећем Самиту о западном Балкану који ће, у оквиру Берлинског процеса, бити одржан у Лондону, 9. и 10. јула 2018. године.

Ово ће бити пети у низу Самита о западном Балкану од када је Берлински процес, као неформалну иницијативу, лансирала немачка канцеларка Ангела Меркел, августа 2014. године.

Министар Дачић и амбасадор Денис Киф су на састанку разменили мишљења о темама и очекивањима од предстојећег Самита у Лондону, посебно у областима регионалне сарадње, безбедности и сарадње у области економије.

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић је информисао амбасадора Кифа о досадашњим активностима Републике Србије у оквиру Берлинског процеса, као и приоритетима Републике Србије на предстојећем Самиту о западном Балкану у Лондону.

Током разговора министар Дачић и амбасадор Киф разменили су мишљења и о актуелним и предстојећим активностима на билатералном плану.

Извор: МСП

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.