Дејан Раденковић у Народној скупштини на завршној дебати Европске школе дебате Посланичка група

Након 40 радионица у пет градова и седам јавних дебата у Суботици, Новом Саду, Новом Пазару, Ужицу, Нишу и Београду, свечано финале Европске школе дебате одржано је у Народној скупштини.

Тема дебате била је: „Овај дом предлаже смањење финансирања ЕУ за државе чланице које не поштују владавину права”.

Учествовало је седам најистакнутиијих од укупно 150 полазника. Уводни говорник који је детаљно образложио и представио тему била је Зоја Милованчевић из Београда а тимови су заступали или оспоравали задату тему.

Након дебате, учесницима су се обратили Дејан Раденковић, народни посланик и члан Одбора за европске интеграције, Матеја Норчич Штамцар, заменица шефа Делегације Европске уније у Републици Србији и Миљана Пејић из Отворене комуникације.

Дејан Раденковић, истакао је да су генерације које долазе речите и да му је задовољство што је слушао дебату, као и да су сви који су учествовали победници.

“Показали сте нам да постоје и културнији начини да покажете да ли сте за или против неког становишта”, истакао је Раденковић.

Европску школу дебате похађало је преко 150 полазника у 5 градова. Полазници су дошли из укупно 38 градова: Руме, Бечеја, Новог Сада, Руског Крстура, Сомбора, Србобрана, Сремске Каменице, Сремских Карловаца, Петроварадина, Бегеја, Суботице, Новог Пазара, Сјенице, Рашке, Крагујевца, Краљева, Врњачке Бање, Смедеревске Паланке, Петровца на Млави, Краљева, Ариља, Крушевца, Ниша, Лесковца, Бабушнице, Врања, Зајечара, Медвеђе, Параћина, Бора, Београда, Пожаревца, Панчева, Смедерева, Ваљева, Ужица, Пожеге и Неготина.

Извор и фото: Еуропа.рс

Категорије: Посланичка група