Најновије

Дачић учествовао на министарском састанку Макро-регионалне стратегије ЕУ за Јадранско-јонски регион и Јадранско-јонске иницијативе и на Трећем годишњем Форуму Макро-регионалне стратегије ЕУ за Јадранско-јонски регион Вести

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић учествовао је у Катанији на министарском састанку Макро-регионалне стратегије ЕУ за Јадранско-јонски регион и Јадранско-јонске иницијативе и на Трећем годишњем Форуму Макро-регионалне стратегије ЕУ за Јадранско-јонски регион, на позив министра иностраних послова Републике Италије Анђелина Алфана.

Састанку су присуствовали и министри иностраних послова Републике Албаније, БиХ, Републике Хрватске, Грчке, Републике Словеније и Црне Горе.

На састанку је дискутовано о последњим догађајима у југоисточној Европи и о њиховом утицају на регионалну сарадњу, а усвојена је и Заједничка декларација о актуелним изазовима у овом региону. С обзиром на значај Јадранско-јонске иницијативе и Стратегије ЕУ за Јадранско-јонски регион, као и потребу за појачаном интеракцијом са институцијама Европске уније, састанку су присуствовали и високи представници Европске комисије.

Македонија је на овом састанку примљена у чланство Јадранско-јонске иницијативе.

Извор: МСП

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.