Милићевић и Раденковић у седишту ЕК у Бриселу Посланичка група

Народни посланици Ђорђе Милићевић и Дејан Раденковић у делегацији Народне скупштине Републике Србије као чланови Одбора за одбрану и безбедност и Одбора за европске интеграцији присуствују разговорима у седишту Европске комисијe у Бриселу. 

На позив Мисије ОЕБС у Србији делегација Народне скуштине током тродневне посете Бриселу, разговараће о безбедносним структурама ЕУ и НАТО. Циљ посете је размена искуства у креирању и спровођењу безбедосне политике и надзору над секрором безбедности у контексту процеса придруживања Србије Европској унији.

Током посете Ђорђе Милићевић и Дејан Раденковић разговараће и о новој НАТО агенди као и гледишту НАТО на Западни Балкан, задацима и структури Војног особља ЕУ као и о војним операцијама Европске уније и о цивилним мисијама. 

Делегација Народне скупштине Републике Србије је у разговору у ЕК разменила мишљења и искуства о борби против организованог криминала, јединственом дигиталном тржишту, као и о европској Агенди о миграцијама. 

Последњег дана посете, делегација Народне скуштине разговараће са представницима Центра за студије европских политика као и са представницима Мисије Републике Србије при ЕУ и НАТО Аном Хрустановић и Миломиром Удовички.

Категорије: Посланичка група