Најновије

Ивица Дачић посетио мачвански округ Вести

Министар спољних послова и први потпредседник Владе, Ивица Дачић, посетио је Богатић и присуствовао скупу присталица и симпатизера Социјалистичке партије Србије. Председника СПС Ивицу Дачића, заменика председника проф. др Предрага Ј. Марковића, председника ИО Владана Заграђанина, потпредседника ИО Ђорђа Чабаркапу и члана председништва СПС Вању Вукића дочекао је председник Општине, Ненад Бесеровац, као и бројни функционери из Богатића, представници извршних, градских и општинских одбора СПС Мачванског округа.

„Већ сам на Главном одбору ваш Општински одбор похвалио да је, уз Рашки округ, најбољи одбор у Србији. Први пут сам долазио овде пре више од двадесет година, време иде, али се једна ствар није променила, Социјалистичка партија Србије и тада и сада је најбоља партија у Богатићу. Волео бих да се на вас угледају сви у Србији, ретке су општине где имамо тако добре резултате и људе у нашем руководству, као и чланству. Пуно ми је срце што сам данас овде са вама. Сигуран сам да наша партија има будућност, јер ми смо све оно што су стварале генерације пре нас. Обавезујем се, а о томе сам већ разговарао са председником Вучићем, да ћу заједно са Владом републике Србије да помогнем Богатићу да се даље развија“, истакао је Дачић.

Видели смо ових дана шта се дешава на Косову и Метохији, колики су притисци на Србију, на председника Вучића, на Владу Србије и на мене као министра спољних послова везано за КиМ, ултимативно у смислу да ми признамо независност Косова. Са друге стране, имате овде код вас,  преко реке оне који јавно кажу да ће Дрина заувек да буде граница између БиХ и Србије. Желим свима само да поручим једну ствар. И овако мала Србија, овако обесправљена, измучена је довољно велика за све наше непријатеље. Никад нећемо поклекнути и признати Косово и Метохију. Такође, Дрина је река која спаја српски народ. Ми немамо аспирације према БиХ у територијалном смислу, али нико не може да раздвоји људе са једне и друге стране реке“.

Четвртом по реду, традиционалном, окупљању социјалиста општине Богатић, говорио је и председник Општинског одбора Социјалистичке партије, Ненад Бесеровац, који је навео да овим скупом спроводе идеју да своје присталице, симпатизере и гласаче окупе и ван изборних кампања, да уз необавезно дружење, покажу да су најорганизованија и најбројнија политичка организација на територији општине Богатић.

„На претходним изборима, парламентарним остварили смо 27 одсто гласова, на локалним смо победили и из једног изборног циклуса у следећи само поправљамо наше резултате, које свакодневно оправдавамо. Зато имамо оволику подршку, јер нико нема бланко подршку. Бројни су инфраструктурни пројекти које смо урадили, а у наредним данима и месецима реализоваћемо пројекат потисног цевовода канализационе мреже, чија је изградња почела давне 1998. године. Посебно смо поносни на пројекат првог даљинског система грејања на геотермалну енергију у Србији, чија изградња, уз неопходну грађевинску дозволу, треба да почне половином јуна“, истакао је председник Општине Богатић, Ненад Бесеровац.

Скупу се обратила др Тијана Пејовић, председница савета Социјалистичке омладине Мачванског округа и др Горан Макунчевић, председник окружног одбора Мачванског округа, након којих је иза говорнице окупљене поздравио министар Дачић.

На крају званичног дела програма, Дачић и Бесеровац уручили су чланске карте новим члановима партије из општине Богатић.

Извор и фото: Мачва.инфо