Ivica Dačić posetio mačvanski okrug Vesti

Ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade, Ivica Dačić, posetio je Bogatić i prisustvovao skupu pristalica i simpatizera Socijalističke partije Srbije. Predsednika SPS Ivicu Dačića, zamenika predsednika prof. dr Predraga J. Markovića, predsednika IO Vladana Zagrađanina, potpredsednika IO Đorđa Čabarkapu i člana predsedništva SPS Vanju Vukića dočekao je predsednik Opštine, Nenad Beserovac, kao i brojni funkcioneri iz Bogatića, predstavnici izvršnih, gradskih i opštinskih odbora SPS Mačvanskog okruga.

„Već sam na Glavnom odboru vaš Opštinski odbor pohvalio da je, uz Raški okrug, najbolji odbor u Srbiji. Prvi put sam dolazio ovde pre više od dvadeset godina, vreme ide, ali se jedna stvar nije promenila, Socijalistička partija Srbije i tada i sada je najbolja partija u Bogatiću. Voleo bih da se na vas ugledaju svi u Srbiji, retke su opštine gde imamo tako dobre rezultate i ljude u našem rukovodstvu, kao i članstvu. Puno mi je srce što sam danas ovde sa vama. Siguran sam da naša partija ima budućnost, jer mi smo sve ono što su stvarale generacije pre nas. Obavezujem se, a o tome sam već razgovarao sa predsednikom Vučićem, da ću zajedno sa Vladom republike Srbije da pomognem Bogatiću da se dalje razvija“, istakao je Dačić.

Videli smo ovih dana šta se dešava na Kosovu i Metohiji, koliki su pritisci na Srbiju, na predsednika Vučića, na Vladu Srbije i na mene kao ministra spoljnih poslova vezano za KiM, ultimativno u smislu da mi priznamo nezavisnost Kosova. Sa druge strane, imate ovde kod vas,  preko reke one koji javno kažu da će Drina zauvek da bude granica između BiH i Srbije. Želim svima samo da poručim jednu stvar. I ovako mala Srbija, ovako obespravljena, izmučena je dovoljno velika za sve naše neprijatelje. Nikad nećemo pokleknuti i priznati Kosovo i Metohiju. Takođe, Drina je reka koja spaja srpski narod. Mi nemamo aspiracije prema BiH u teritorijalnom smislu, ali niko ne može da razdvoji ljude sa jedne i druge strane reke“.

Četvrtom po redu, tradicionalnom, okupljanju socijalista opštine Bogatić, govorio je i predsednik Opštinskog odbora Socijalističke partije, Nenad Beserovac, koji je naveo da ovim skupom sprovode ideju da svoje pristalice, simpatizere i glasače okupe i van izbornih kampanja, da uz neobavezno druženje, pokažu da su najorganizovanija i najbrojnija politička organizacija na teritoriji opštine Bogatić.

„Na prethodnim izborima, parlamentarnim ostvarili smo 27 odsto glasova, na lokalnim smo pobedili i iz jednog izbornog ciklusa u sledeći samo popravljamo naše rezultate, koje svakodnevno opravdavamo. Zato imamo ovoliku podršku, jer niko nema blanko podršku. Brojni su infrastrukturni projekti koje smo uradili, a u narednim danima i mesecima realizovaćemo projekat potisnog cevovoda kanalizacione mreže, čija je izgradnja počela davne 1998. godine. Posebno smo ponosni na projekat prvog daljinskog sistema grejanja na geotermalnu energiju u Srbiji, čija izgradnja, uz neophodnu građevinsku dozvolu, treba da počne polovinom juna“, istakao je predsednik Opštine Bogatić, Nenad Beserovac.

Skupu se obratila dr Tijana Pejović, predsednica saveta Socijalističke omladine Mačvanskog okruga i dr Goran Makunčević, predsednik okružnog odbora Mačvanskog okruga, nakon kojih je iza govornice okupljene pozdravio ministar Dačić.

Na kraju zvaničnog dela programa, Dačić i Beserovac uručili su članske karte novim članovima partije iz opštine Bogatić.

Izvor i foto: Mačva.info

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.