Најновије

Друга изборна Скупштина Форума жена Војводине Форум жена

На другој изборној Скупштини Форума жена у Војводини, одржаној у Новом Саду изабрано је ново руководство Форума жена у Војводини.  За председницу је изабрана Александра Ђанковић а за потпредседнице – Жељка Милошевић, Јелена Лопушина и Николина Брдар-Воркапић, као и 11 чланица Председништва Форума жена у Војводини. 

Форум жена, уз Савет социјалистичке омладине, посебан је облик деловања у Социјалистичкој партији Србије чији је основни задатак да ради на афирмацији заштите права жена, породице  и роднеравноправности, као и професионалност, хуманост и посвећеност програмским циљевима СПС-а. 

Жене из Покрајинске организације СПС у Војводини, усвојиле су данас и План активности, а посебну подршку у пуном амфитеатру Спортског и пословног центра Војводине добиле су од председнице ФОЖ СПС проф. др Славице Ђукић Дејановић и домаћина, председника Покрајинског одбора СПС Душана Бајатовића. 

Захваљујући на указаном поверењу новоизабрана председница ФОЖ  у Војводини Александра Ђанковић је истакла: „Данас смо зановили руководство Форума жена у Војводини и представили многа нова лица жена у нашој партији, јер је значајној већини наших чланица први пут дата шанса да обављају важне политичке задатке. То су све професионално и породично остварене жене – професорице на факултету, директорице, учитељице, доценткиње, оне које брину о нашем здрављу, али и оне које су врло стручне у области финансија. Поред тога, оне су и мајке, супруге, будуће мајке за који дан, ћерке и сестре. Социјалистичка партија Србије овим избором показала је да је имала, да има данас и да ће увек имати стручне, способне, професионалне и својој партији посвећене жене које су по свим важећим критеријумима спремне да преузму све одговорне послове у привреди, у држави и у Социјалистичкој партији Србије“.

На изборној конференцију ФОЖ СПС присуствовали су: секретар ФОЖ СПС Србије Снежана Пауновић, потпредседник ГО СПС Александар Антић, члан Председништва СПС Вања Вукић, председник ГрО СПС Београд Никола Никодијевић, председник младих социјалиста Србије Угљеша Марковић, као и чланице Председништва ФОЖ СПС Србије Ивана Петровић и Стефана Миладиновић. 

 

 

Категорије: Форум жена