Druga izborna Skupština Foruma žena Vojvodine Forum žena

Na drugoj izbornoj Skupštini Foruma žena u Vojvodini, održanoj u Novom Sadu izabrano je novo rukovodstvo Foruma žena u Vojvodini.  Za predsednicu je izabrana Aleksandra Đanković a za potpredsednice – Željka Milošević, Jelena Lopušina i Nikolina Brdar-Vorkapić, kao i 11 članica Predsedništva Foruma žena u Vojvodini. 

Forum žena, uz Savet socijalističke omladine, poseban je oblik delovanja u Socijalističkoj partiji Srbije čiji je osnovni zadatak da radi na afirmaciji zaštite prava žena, porodice  i rodneravnopravnosti, kao i profesionalnost, humanost i posvećenost programskim ciljevima SPS-a. 

Žene iz Pokrajinske organizacije SPS u Vojvodini, usvojile su danas i Plan aktivnosti, a posebnu podršku u punom amfiteatru Sportskog i poslovnog centra Vojvodine dobile su od predsednice FOŽ SPS prof. dr Slavice Đukić Dejanović i domaćina, predsednika Pokrajinskog odbora SPS Dušana Bajatovića. 

Zahvaljujući na ukazanom poverenju novoizabrana predsednica FOŽ  u Vojvodini Aleksandra Đanković je istakla: „Danas smo zanovili rukovodstvo Foruma žena u Vojvodini i predstavili mnoga nova lica žena u našoj partiji, jer je značajnoj većini naših članica prvi put data šansa da obavljaju važne političke zadatke. To su sve profesionalno i porodično ostvarene žene – profesorice na fakultetu, direktorice, učiteljice, docentkinje, one koje brinu o našem zdravlju, ali i one koje su vrlo stručne u oblasti finansija. Pored toga, one su i majke, supruge, buduće majke za koji dan, ćerke i sestre. Socijalistička partija Srbije ovim izborom pokazala je da je imala, da ima danas i da će uvek imati stručne, sposobne, profesionalne i svojoj partiji posvećene žene koje su po svim važećim kriterijumima spremne da preuzmu sve odgovorne poslove u privredi, u državi i u Socijalističkoj partiji Srbije“.

Na izbornoj konferenciju FOŽ SPS prisustvovali su: sekretar FOŽ SPS Srbije Snežana Paunović, potpredsednik GO SPS Aleksandar Antić, član Predsedništva SPS Vanja Vukić, predsednik GrO SPS Beograd Nikola Nikodijević, predsednik mladih socijalista Srbije Uglješa Marković, kao i članice Predsedništva FOŽ SPS Srbije Ivana Petrović i Stefana Miladinović. 

 

 

Kategorije: Forum žena

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.