Најновије

Никодијевић: Проф. Др Зоран Радојичић ће са својим тимом остварити снове Београђана Београд

Председник Скупштине града Никола Никодијевић предложио је на седници Скупштине града одборницима проф др Зорана Радојичића за новог градоначелника Београда. Никодијевић је истакао да је проф Радојичић својим досадашњим радом показао да је прави кандидат за првог човека престонице и изразио уверење да ће нови градоначелник завршити све пројекте који су битни за квалитет живота Београђана.

–По други пут ми је припала част да предложим кандидата за градоначелника. Професор др Зоран Радојичић је јавности познат пре свега као универзитетски професор и директор клинике у Тиршовој. У новијој историји није чест случај да власт која спроведе тешке реформе добије нови мандат. Логичан след догађаја био је да први кандидат са листе буде први човек Београда. У питању је човек који је за свој позив изабрао професију која подразумева помагање људима. Због тога верујем да ће са истим успехом водити Београд водећи рачуна о два милиона Београђана 0 истакао је Никодијевић.

Он је додао да начин на који данас функционише болница у Тиршовој, на чијем је челу професор Радојичић од 2013. Године показује да је он човек који се озбиљно бави послом који преузме да ради.

– Од клинике у Тиршовој направљена је најрефентнија установа у региону, а клиника је у последњих пет година добила чак 20 нових оделења и нове апарате. Зоран Радојичић је ишколовао бројне лекаре, али и дао шансу младим колегама које су се поред њега усавршавале. Заједно са председником Србије Александром Вучићем и Владом РС, професор Радојичић је осетио потребу да започне пројекат Тиршова 2. Професору поручујем да ће тај пројекат завршити као градоначелник – рекао је Никодијевић.

Према његовим речима посао градоначелника је привилегија и част, али и велика обавеза и одговорност према људима који живе у овом граду.

– Управо на одговорности и посвећености раду добили смо подршку грађана да наставимо да водимо град. Пред Зораном Радојичићем је тежак задатак, односно циљ да Београд у наредне четири године постане модерна европска престоница. Желимо да у Београду завршимо пројекте који су деценијама на чекању. Верујем да ће тим новог градоначелника успешно завршити пројекте које започне, а очекује га изградња два моста преко Саве и Дунава, два тунела које Београд дуго чека, али и изградња зграде Филхармоније коју такође дугујемо Београду дуже од пола века. Не би требало заборавити ни изградњу Националног стадиона, а заједно са својим тимом имаће прилику да у првом мандату започне изградњу метроа и тако златним словима упише своје име у историји Београда. Верујем да ће Зоран Радојичић окупити квалитетан тим, људе са богатим искуством, који ће заједно са њим успети да остваре снове Београђана – закључио је Никодијевић.

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.