Nikodijević: Beograd ponosan na projekat „Drumska strela” Beograd

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević prisustvovao je na Mašinskom fakultetu predstavljanju „Tenfore Drumske strele”, prototipa trkačkog automobila koji je izradio tim od preko 50 studenata sa osam fakulteta Beogradskog univerziteta. Predstavljanju sedmog po redu trkačkog vozila koji će učestvovati na dva predstojeća svetska „Formula Student” takmičenja u Italiji i Češkoj prisustvovali su predstavnici Univerziteta u Beogradu, ministarstava, studentskih organizacija i udruženja, kao i sponzori „Tenfore Drumska strela” tima.

Predsednik Skupštine grada izrazio je zadovoljstvo uspehom beogradskih studenata koji su uspeli da konstruišu takvu formulu koja se ravnopravno takmiči sa najboljim studenskim projektima ove vrste u Evropi.

–    Izuzetno sam ponosan što ovi mladi ljudi na najbolji mogući način predstavljaju Beograd i što se već sedmu godinu za redom uspešno takmiče sa svojim kolegama. Njihov rad je isključivo rezultat entuzijazma studenata i njihovih profesora. Naše je da prepoznamo njihov trud i rezultate, da im damo mogućnost da nastave da razvijaju svoju kreativnost i da svoje znanje pretoče u praksu. Mi smo u Gradu Beogradu preduzeli nekoliko različitih mera kojima dajemo podstrek studentima da ostanu u svojoj zemlji i da se ovde razvijaju. Tu su konkursi za finansiranje studentskih projekata, start-ap krediti, rad u Naučno tehnološkom parku, podsticaji za otvaranje vlastitog preduzetništva, BG praksa i mnogi drugi, koje ćemo u narednom godinama nastaviti da proširujemo – istakao je Nikola Nikodijević.

Članovi tima u projekat  „Tenfore Drumska strela” uložili su više od 50.000 sati i stvorili do sada najbrži model formule konstruisan u Beogradu, koji brzinu do 100 kilometara na sat dostiže za svega četiri sekunde.

Izvor: Beoinfo

Kategorije: Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.