Најновије

ОО СПС Параћина: Више не можемо да будемо део локалне власти Вести

Дана 4. маја ОО СПС Параћин је издао саопштење за јавност где смо након ружних сцена у згради Општине позвали на смиривање и престанак међусобних оптуживања, које по нашем мишљењу није у интересу грађана и грађанки, већ појединаца. Након више од месец дана сведоци смо да тензија све више расте, а последња ствар у низу је овај „политички рат“ изместила не само ван граница нашег града, већ и државе Србије подношењем жалбе Конгресу локалних и регионалних власти Савета Европе. Тврдње изнете против државе Србије за СПС као државотворну партију нису прихватљиве, а овакав вид политичке борбе не можемо да подржимо, не због тога што смо против транспарентног функционисања власти, него зато што овај став није у складу са околностима на које је држава Србија указала.

Имајући у виду све ове околности, више не можемо да будемо део локалне власти и овим путем обавештавамо јавност да ће ОО СПС Параћин своје деловање у локалном парламенту наставити као опозициона партија, ван скупштинске већине која као што је познато не зависи од наших одборника.

У претходном периоду смо радили у најбољем интересу града и грађана. Задовољни смо својим досадашњим учинком и урађеним, а резултате нашег рада ћемо грађанима предочити неком наредном приликом. Сарадња са локалном влашћу је била коректна, али последњи у низу догађаја је ствар преко које не можемо да пређемо, те сматрамо да је излазак из власти у најмању руку наша морална обавеза.

С’ поштовањем,

Општински одбор Социјалистичке партије Србије Параћин

Категорије: Вести|Локал

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.