Најновије

Ђукић Дејановић: Замрзнут конфликт на дуге стазе – не ваља Вести

Потпредседница СПС-а Славица Ђукић Дејановић сматра да предуго стање замрзнутог конфликта, што је случај са Косовом и Метохијом, није у интересу људи, те да што пре треба наћи компромисно решење.

Доносиоци одлука за Косово морају учинити максималан напор да се до компромиса дође, истиче Ђукић Дејановић и додаје:

„Тврдим да руководство Србије то ради на најквалитетнији начин. Мислим да ту председник улаже енормну енергију. У дијалозима и компромисима свако нешто губи и нешто добија. Морамо бити свесни да питање Косова без тога неће моћи да иде“, рекла је она за Танјуг.

На питање да ли је могуће сачувати КиМ, а да Србија не осети никакве последице на било ком плану, она је одговорила да „то није реално“.

„Ми би сви волели да се сачува Косово, али то је илузија. Морамо бити реални и морамо знати где живимо. Дијалог и договор је једини начин да питање Косова буде одмрзнуто и да се створе услови за одмрзавање“, рекла је Ђукић Дејановић за Танјуг.

Према њеним речима, код предуго замрзнутог конфликта на квалитету живота губи обичан човек.

„Када наступи зло време, а, на жалост, судбине људи који живе на Косову карактерише зло време, ваља се мало притајити да се сачека боље време за разрешење проблема. Ако предуго траје то зло време, онда највише пате ти људи“, истакла је Ђукић Дејановић.

Извор и фото: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.