Најновије

Гостовање проф. др Славице Ђукић Дејановић у Дневнику на РТС: Награде фирмама које усклађују рад и родитељство Вести

Министарка задужена за популациону политику Славица Ђукић Дејановић каже за РТС да ће ове године бити додељене награде фирмама које раде на усклађивању рада и родитељства. Додаје и да се у свим ресорним министарствима ради на усклађивању подзаконских аката како би новчана мера за подстицај родитељству почела да се примењују од 1. јула.

Славица Ђукић Дејановић рекла је гостујући у Дневнику РТС-а да је ПКС направила први корак за сертификацију социјално одговорних предузећа тиме што ће већ ове године доделити награде онима који имају највећи степен разумевања за родитељску функцију и усклађивање рада и родитељства.

„Већ ове године ћемо доделити награде онима који имају највећи степен разумевања за усклађивање рада и родитељства. Могу да конкуришу мала, средња и велика предузећа“, објашњава министарка Ђукић Дејановић.

Каже да ће бити неколико критеријума по којима ће се бирати фирме.

„Први је тржишни профил фирме која апликује, други је већ учињено за усклађивање рада и родитељства – бенефити, флексибилно радно време, изградња обданишта у кругу фирме, а трећи критеријум је унутрашња и спољашња евалуација“, напомиње министарка.

Додаје да ће, када се крене са јавним оглашавањем, „пријатеља породице“ бити значајно више.

Каже и да се у свим ресорним министарствима ради на усклађивању подзаконских аката како би новчана мера за подстицај родитељству почела да се примењују од 1. јула.

„И на Скупштини и влади ће бити завршени формални поступци и од 1. јула ће кренути финансијски подстицаји за период од 25. децембра по сумама о којима смо причали“, каже Славица Ђукић Дејановић.

Додаје да ћемо у овој години сигурно имати родитеље који ће други пут о трошку државе ићи на вантелесну оплодњу, а који су тим путем већ добили прво дете.

Извор и видео: РТС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.