Најновије

Дачић разговарао са извршним директором Канцеларије УН за пројектне услуге Вести

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је са подсекретаром и извршним директором Канцеларије УН за пројектне услуге (UNOPS) Грете Фаремо, која борави у дводневној посети Републици Србији.

Министар Дачић је изразио задовољство због посете Грете Фаремо Републици Србији, посебно имајући у виду да је претходно посетила Београд у септембру 2017. године, што је својеврсна потврда интензитета и квалитета сарадње Владе Републике Србије и UNOPS.

У разговору је углавном било речи о актуелним пројектима UNOPS-a у Републици Србији и могућностима даљег унапређења сарадње.

Захвалио је Канцеларији UNOPS-а у Републици Србији на пружању експертизе и подршке на пољу јачања капацитета зарад ефикасне реализације бројних пројеката, што је од посебног значаја за свеобухватне реформе које спроводи Влада Србије, као и процес наших европских интеграција. Такође, министар Дачић је изразио уверење да ће UNOPS, заједно са осталим агенцијама УН-а које делују у Београду, наставити да доприноси имплементацији Агенде УН о одрживом развоју до 2030. године.

Изражено је обострано задовољство поводом ступања на снагу Споразума у вези са отварањем Канцеларије UNOPS-а у Београду, 17. децембра 2017. године, што ће у значајној мери олакшати реализацију бројних пројектних задатака које UNOPS спроводи у Републици Србији.

Извор: МСП

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.