Најновије

Никодијевић: Отворен обновљени терен у Блоку 70 Београд

Председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић  присуствовао је свечаном отварању кошаркашког терена на шеталишту Лазаро Карденаса у Блоку 70, који је компанија „Моцарт” обновила и посветила нашем репрезентативцу Немањи Бјелици.

Обраћајући се присутнима, који су се у великом броју окупили око обновљеног терена, Никодијевић је истакао да за младе овог краја много значи што су добили такав терен и што је са њима њихов спортски идол, Немања Бјелица, који је управо на овом терену направио прве кошаркашке кораке. Он се захвалио и компанији „Моцарт” на друштвено одговорном пословању, која је у оквиру своје акције „Сто кошаркашких терена у Србији” учинила много за развој спорта у Србији.

–     То је и политика Града Београда, имати што више спортских терена које ће моћи да користе сва деца, јер спорт не може да буде привилегија богатих. Он мора да буде доступан сваком детету и ми смо у последње три године обновили или изградили укупно 42 терена. На Ади Циганлији почињемо обнову одбојкашких терена, имамо нове кошаркашке и фудбалске терене, тако да се њихов број стално повећава. Наша идеја је да се деца што више баве спортом и што мање времена проводе код куће уз компјутере и игрице. Надамо се да ће мит наше кошарке који је настао на оваквим теренима наставити да живи и у наредним генерацијама – казао је Никола Никодијевић.

Наш репрезентативац Немања Бјелица подсетио је да је на овом терену играо кошарку од пете године, маштајући да једнога дана обуче репрезентативни дрес.

Терен је отворен ревијалном утакмицом деце из кошаркашких клубова „Нови Београд” и „Див”, настављен такмичењем у шутирању тројки и поделом захвалница и вредних награда спонзора.

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.