Најновије

Ђорђе Милићевић за Српски Телеграф: Три кључне речи за политику СПС са Ивицом Дачићем на челу- модернизација, промене и реформе Вести

СПС као странка треба да буде захвална онима који су спровели 5. октобар јер, да није њега било, СПС се не би променио и реформисао. Такође, грађани не би имали прилике да виде колико они који су спровели тај 5. октобар не могу и не знају ништа да ураде за Србију и њене грађане.

Ово поручује Ђорђе Милићевић, потпредседник Скупштине Србије, шеф посланичке групе социјалиста и члан Председништва СПС.

У сусрет 28. години постојања СПС, Милићевић за Српски телеграф оцењује да је та странка увек била релевантан чинилац српске политичке сцене.

– Прошли смо и преживели много тога, што доста говори о снази наше странке. И онда када је било најтеже бити социјалиста, тог фамозног 5. октобра 2000, ми смо остали верни идеји социјалне правде и борби за живот достојан човека у 21. веку. Данас су три кључне речи за политику СПС са Ивицом Дачићем на челу: модернизација, промене и реформе – истиче Милићевић.

Прошлости се, каже, не одричу, поносни су на њу, али напомиње да се од прошлости не живи, већ из ње извлаче поуке и афирмишу оно што је добро.

– Ми желимо да дамо одговоре на кључна питања која данас муче Србију и да заједно са нашим коалиционим партнерима градимо темеље неке нове будућности. Све што смо радили претходне готово три деценије нисмо радили због прошлих година, већ због неких наредних 28 година. Прошлост, и да хоћемо, не можемо да променимо, али можемо да утичемо на садашњост и будућност – поручује Милићевић.

Он подсећа да је СПС био у различитим политичким позицијама, али да је најбитније то што су се после сваког пада подизали.

– Сигуран сам да постоје ствари на којима грађани Србије могу да нам замере, али нам никада не могу рећи да смо било када били против своје државе и народа – закључује Милићевић.

Извор: Српски Телеграф 

Фото: Народна скупштина РС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.