Најновије

Никодијевић подржао манифестацију „Савске ватре – сиђи до реке” Београд

Председник Скупштине града Никола Никодијевић присуствовао је манифестацији „Савске ватре – сиђи до реке”, која се 19. пут одржава на обали Саве, поред Београдског сајма.

Никодијевић је истакао значај традиционалне манифестације која се скоро две деценије одржава првог викенда у јулу.

–Ово је дивна манифестација која окупља такмичаре у припремању рибље чорбе не само из Београда, већ из целе Србије. Данас су са нама и представници из Панчева, Смедерева и Новог Сада, као и гости из региона. Кроз  оваква дешавања можемо да се подсетимо на велике датуме из наше историје и сачувамо сећање на 7. јули – Дан устанка у Србији у Другом светском рату. Такође и да окупимо људе који су учествовали у омладинским радним акцијама и градили не само Србију, већ и бившу Југославију. Ово је прилика да видимо како такав друштвени активизам да поново ставимо у функцију развоја Београда и Србије – истакао је Никодијевић.

Он се захвалио се Феријалном савезу Београду и Туристичкој организацији Београда, који заједнички организују данашње дружење. Догађају је, код ресторана „Шест топола”, присуствовала и директорка „Велетржница Београд”  Наташа Путник са својом екипом у спремању котлића, као и двадесетак других екипа из Србије и региона.

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.