Најновије

Осми конгрес Социјалистичке партије Републике Српске у Бањалуци Вести

У Бањалуци је одржан Осми конгрес Социјалистичке партије Републике Српске.

Конгресу СП-а су, осим руководства и чланства СП-а, присуствовали и председник СНСД-а Милорад Додик, заменик председника ДНС-а Недељко Чубриловић, председник Уједињене Српске Ненад Стевандић као и заменик председника СПС проф. др Предраг Ј. Марковић и потпредседник СПС проф. др Жарко Обрадовић.

Бањалука је за Србију западна престоница свих Срба, рекао је заменик председника Социјалистичке партије Србије /СПС/ Предраг Ј. Марковић.
“Ту има нека граница, која је привремена. Председник Републике Српске Милорад Додик са свима нама ће се потрудити да је избришемо. То није национализам, већ европска интеграција”, рекао је Марковић, који је данас у Бањалуци присуствовао Конгресу Социјалистичке партије.

Према његовим речима, Срби са западне стране реке Дрине имају велику улогу у развоју српског социјализма.

“Ови људи овде дали су највећи допринос у борби против фашизма”, рекао је Марковић, те оценио да су Србија и Република Српска исто.

Потпредседник СПС-а Жарко Обрадовић сматра да су економски развој и социјална правда важне за грађане Србије и Републике Српске.

Обрадовић је рекао да СПС има веома дугу и богату сарадњу са Социјалистичком партијом у Републици Српској, да размењују искуства, те да им је заједнички циљ да грађани живе боље, да Србија и Српска буду што ближе и да буду заједно.

“Мислим да једни другима помажемо и у временима која су била тешка за једну и другу партију и за српски народ у Србији и Републици Српској”, сматра Обрадовић.

Обрадовић је додао да је са Марковићем дошао у Бањалуку да би дали подршку социјалистима у Републици Српској.

 

Извор: Агенција СРНА

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.