Најновије

Ивица Дачић: Хапшење Срба код Гњилана омета дијалог Београда и Приштине Вести

Хапшење петорице Срба код Гњилана ометају дијалог Београда и Приштине и супротне су ономе о чему се говори у Бриселу, изјавио је Ивица Дачић.
Министар спољних послова Србије је додао да је то реакција на повлачење Срба из неких безбедносних структура, од којих Приштина, како је навео, жели да прави представу да, под патронатом неких западних земаља стварајући тиме нуклеус за неку војску коју желе да формирају,   и Срби то подржавају.
Такве акције, према његовим речима, показују да идемо један корак напред, два назад.

„Ја сам био присутан на последњем састанку. Договор је био да се подстиче, да се ствара атмосфера за компромис и дијалог. Очигледно је да неки не желе компромис и не желе дијалог“, рекао је Дачић.

Коментаришући изјаву Беџета Пацолија да „нико није повукао признање Косова“, Дачић је одговорио да не зна како да му објасни неке ствари. „Ја не знам како њему да објасним неке ствари. Шта да му покажем? На крају ми је дошло да му дам ове ноте, јер каже да није добио ниједну. Морам да вам кажем да ми нисмо добили ниједну ноту од земаља које су признале Косово“, рекао је Дачић.

„Ако они желе да то и даље буде замрзнут конфликт, у реду, само што ће се то свести на веома мали број – Албанија и САД“, закључио је Дачић.
Извор и фото: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.