Најновије

Изјава министра рударства и енергетике Александра Антића: Покретање стечајног поступка одговоран однос према грађанима Србије Вести

Протеклих неколико година Влада је уложила огромне напоре да помогне предузећима из хемијског комплекса да стабилизују своје пословање, реше проблеме историјских дуговања и обезбеде услове за производњу која неће стварати додатне губитке.

То је довело до тога да Петрохемија значајно боље ради и остварује добит, да МСК нествара губитке и да су обе компаније у процесу приватизације/проналаска стратешког партнера.

Нажалост Азотара и поред свих покушаја да се повећа ефикасност и смање трошкови улазних сировина, не успева да оствари позитивне пословне резултате.

То води повећању задужености, неостваривању УППР-а и генерисању нових губитака до краја ове године.

Покретање стечајног поступка у овој ситуацији је не само испуњење обавеза према ММФ-у, већ пре свега одговоран однос према грађанима Србије, узимајући у обзир, да би из Буџета били у обавези да плаћамо све дугове које Азотара ствара.

Представници Владе су у контакту са руководством Азотаре и представницима синдиката, како би се у транзиционом периоду обезбедили нужни технолошко-еколошки процеси и социјални програм за запослене.

Након спроведеног стечајног поступка, Азотара ће у складу са Законом бити понуђена на продају, што ће омогућити да евентуални нови власници поново организују производњу, на ефикаснији начин и без оптерећења старим дуговањима.

Извор: Министарство рударства и енергетике

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.