Најновије

Народна посланица Стефана Миладиновић на 27. годишњем заседању ПС ОЕБС Посланичка група

Делегација Народне скупштине Републике Србије у Парламентарној скупштини ОЕБС у саставу Стефана Миладиновић, шеф делегације, Душица Стојковић и Весна Марковић, чланови, учествује на 27. годишњем заседању Парламентарне скупштине ОЕБС, које се одржава у Берлину од 8. до 11. јула.

Тема овогодишњег заседања, је Спровођење обавеза ОЕБС: улога парламената, а у раду ПС ОЕБС учествује преко 300 парламентараца. Поред три резолуције комитета ПС ОЕБС, посланици ће разматрати и теме везане за пораст популизма у Европи, еколошких последица ратних сукоба, поновне изградње поверења у региону ОЕБС, трговине људима, безбедносним изазовима као што су тероризам и сајбер претње.

У оквиру генералне дебате пленарног заседања шеф наше делегације у ПС ОЕБС Стефана Миладиновић је скренула пажњу на проблем трговине људима, посебно у временима масовних миграција. Осврнула се на Резолуцију специјалног представника ПС ОЕБС за питање трговине људима Кристофера Смита (САД), у којој се, као позитиван пример сарадње државних институција и цивилног сектора, похваљује и Србија.

Чланови делеције Народне скупштине учестовали су и на састанку Групе за подршку Путу свиле, неформалне групе земаља чланица ПС ОЕБС која окупља 23 земље.

Током боравка у Берлину, чланови делегације Народне скупштине имали су састанак са послаником Јосипом Јуратовићем, председником Групе за сарадњу са земљама ЈИЕ у Бундестагу, као и бројне билатералне сусрете на маргинама заседања.

Годишње заседање Парламентарне скупштине ОЕБС биће завршено данас, усвајањем Берлинске декларације.

Категорије: Посланичка група

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.