Најновије

Саопштење ПО СПС КиМ: Отимање имовине Величковићу још један вид притиска на српски народ Вести

Покрајински одбор Социјалистичке партије Србије за Косово и Метохију најоштрије осуђује покушај отимања имовине председнику Општинског одбора СПС за Косово Поље Мирославу Величковићу од стране косовске Агенције за приватизацију и косовске полицијске службе.

Упркос чињеници да Мирослав Величковић поседује комплетну власничку документацију – купопродајни уговор из 1982.године, документацију издату од институција Републике Србије али и од косовских привремених институција за свој плац у Бресју надомак Косова Поља на коме има саграђену породичну кућу и локал, то не спречава представнике косовске Агенције за приватизацију и припаднике косовске полиције да у два наврата претходних дана насилно покушавају да премере Величковићима имовину и даље наставе у процедури отимања исте.

Овај нечувени поступак власти косовских привремених институција и атак на Мирослава и његову породицу је наставак и још један вид притиска на српски народ да нестане са простора Косова и Метохије.

Овакав вид притиска, отимање имовине уз помић институција, је нешто са чиме се српски народ на КиМ свакодневно суочава и на жалост тешко одлолева.

Покрајински одбор Социјалистичка партије Србије за Косово и Метохију тражи од УНМИК-а, ОЕБС-а и ЕУЛЕКС-а да се коначно озбиљно позабави овим питањем и заштити Србе и њихову имовину од косовских институција и „моћних“ појединаца који не презају ни од чега да се дочепају, на разне начине, имовине Срба на КиМ. Такође, тражимо од КФОР-а да спречи косовску полицију да помаже у отимачини применом физичке силе.

Информативна служба ПО СПС за КиМ

Категорије: Вести|Саопштења

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.