Saopštenje PO SPS KiM: Otimanje imovine Veličkoviću još jedan vid pritiska na srpski narod Vesti

Pokrajinski odbor Socijalističke partije Srbije za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje pokušaj otimanja imovine predsedniku Opštinskog odbora SPS za Kosovo Polje Miroslavu Veličkoviću od strane kosovske Agencije za privatizaciju i kosovske policijske službe.

Uprkos činjenici da Miroslav Veličković poseduje kompletnu vlasničku dokumentaciju – kupoprodajni ugovor iz 1982.godine, dokumentaciju izdatu od institucija Republike Srbije ali i od kosovskih privremenih institucija za svoj plac u Bresju nadomak Kosova Polja na kome ima sagrađenu porodičnu kuću i lokal, to ne sprečava predstavnike kosovske Agencije za privatizaciju i pripadnike kosovske policije da u dva navrata prethodnih dana nasilno pokušavaju da premere Veličkovićima imovinu i dalje nastave u proceduri otimanja iste.

Ovaj nečuveni postupak vlasti kosovskih privremenih institucija i atak na Miroslava i njegovu porodicu je nastavak i još jedan vid pritiska na srpski narod da nestane sa prostora Kosova i Metohije.

Ovakav vid pritiska, otimanje imovine uz pomić institucija, je nešto sa čime se srpski narod na KiM svakodnevno suočava i na žalost teško odloleva.

Pokrajinski odbor Socijalistička partije Srbije za Kosovo i Metohiju traži od UNMIK-a, OEBS-a i EULEKS-a da se konačno ozbiljno pozabavi ovim pitanjem i zaštiti Srbe i njihovu imovinu od kosovskih institucija i „moćnih“ pojedinaca koji ne prezaju ni od čega da se dočepaju, na razne načine, imovine Srba na KiM. Takođe, tražimo od KFOR-a da spreči kosovsku policiju da pomaže u otimačini primenom fizičke sile.

Informativna služba PO SPS za KiM

Kategorije: Vesti|Saopštenja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.