Најновије

Ивица Дачић гост јутарњег програма “Добро јутро Србијо“ на ТВ Хепи: „Следи кључна дипломатска активност, број земаља које признају Косово се смањује“ Вести

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић  је гост јутрањег програм Хепи телевизије.

Вечита тема о признању Косова од стране других земаља, као и неуморна борба Србије да сачува своје била је главна тема.

Министар је открио шта нас чека у наредном периоду, и исказао задовољство јер се број земаља које су признале Косово смањује:

– Септембар је месец где нас очекује дијалог са Приштином. Активности које следе врло су значајне, а то је сусрет председника са лидерима разних земаља. Ми треба да сагледамо шта ће се дешавати у наредном периоду и гледати шта је набоље за Србију. Потребно је доћи до решења. Поставља се питање докле ми можемо да издржимо у том замрзнутом статусу. Толико ме све то нервира, када неки људи причају нешто што не знају. Ово је тешка тема, али о томе се расправља, води рачуна и уколико је могуће да се до тога дође, да Косово буде аутономија у оквиру Србије ја бих био пресрећан, ја сам томе посветио свој живот. Број земаља које признају Косово се смањује, а потпуно разумем људе који живе на Косову, јер сам и ја сам тамо рођен – изјавио је Дачић.

Када је у питању стање народа на Косову, да ли могу очекивати протеривање или смиривање, министар је појаснио на следећи начин:

– Реалност некада много више говори него када кажете „Косово ми је у души“. То што вам је Косово у души не значи да некада не можеш да урадиш нешто да би променио реалност. Свако од нас сматра да је Косово део Србије и бори се за њега, реалност тера људе да се уклопе у средину у којој живе. Ако се овако настави, доћи ћемо у ситуацију да ће се српство исељавати и више их тамо неће бити – рекао је Ивица Дачић.

Извор: ТВ Хепи

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.