Најновије

Ивица Дачић одговорио на изјаву председавајућег Председништва БиХ Бакира Изетбеговића Вести

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић предложио је лекарско лечење председавајућем Председништва БиХ Бакиру Изетбеговићу. Њих двојица су ушла у жесток сукоб због залагања Дачића да је и Република Српска требало да има исту судбину као и Косово.

Изетбеговића је ово толико наљутило да је министру спољних послова Србије поручио да је „Милошевићев ученик“ одговоран за све зло које је задесило и Косово и БиХ.

– Бакиру је неопходна лекарска помоћ. Човек који каже да су Срби гори од Хитлера стварно не заслужује да му одговарам. Отац Алија му је оставио у аманет да овако прича и ради, па не знам зашто брине за Слобу. Боље да и њега и мене остави на миру, није нам ни до колена. Љути га паралела РС са Косовом? Тек ће да га наљути, јер ћемо на томе инсистирати.

„Бакире, готово је са тим да је БиХ унуитарна држава, поштујте Републику Српску и права Хрвата, а ми имамо интерес да живимо заједно и у миру. БиХ није признала Косово, али Бакир се залаже за то. КиМ је била покрајина у бившој Југославији. Када погледате колико има проценутално Албанца у Србији у односу на Србе у БиХ, то је наупоредиво, чак више права по основу Дејтона има Република Српска него што је некада имало Косово. Говорио сам о томе да ако се већ ишло ка признању једностраних аката у време једостраног проглашења независности Косова онда је могла и Република Српска да прогласи отцепљење и формирање своје државе”, навео је Дачић.

Извор: Курир/Б92

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.