Најновије

Дачић на обележавању годишњице злочина у Гораждевцу Вести

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић присуствоваo je  обележавању 15 година од злочина над српском децом у Гораждевцу које је одржано у Спомен-соби „Косметске жртве“.

Том приликом, министар Дачић уписао се и у Књигу жалости у Спомен-соби.

„Подмуклост терориста који су пре 15 година у безумном нападу усмртили два дечака и тешко ранили још четворо деце док су се купали на реци Бистрици показује сву дубину зла с којим се Срби на Косову и Метохији деценијама суочавају.
Уверени смо да они који су смишљали и извели ово гнусно недело неће успети у намери да избегну суд правде и да ће их стићи заслужена казна,“ уписао је министар Дачић.

Обраћајући се представницима Удружења породица киднапованих и убијених на КиМ, члановима породица жртава и представницима медија, министар Дачић истакао је да је у питању један од најстрашнијих злочина који се десио на простору Косова и Метохије и истакао да су и даље су бројни инциденти због којих се они Срби који су успели да опстану на својим огњиштима ни данас на њима не осећају безбедно.

Министар је истакао да ће Србија и даље инсистирати да сви одговорни за злочине буду санкционисани, посебно нагласио да је сваки злочин кажњив без обзира на националност злочинца и жртве,  истакао да нема некажњивости злочина, а поготово не у срцу Европе у 21. веку.

Извор: МСП

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.