Dačić na obeležavanju godišnjice zločina u Goraždevcu Vesti

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić prisustvovao je  obeležavanju 15 godina od zločina nad srpskom decom u Goraždevcu koje je održano u Spomen-sobi „Kosmetske žrtve“.

Tom prilikom, ministar Dačić upisao se i u Knjigu žalosti u Spomen-sobi.

„Podmuklost terorista koji su pre 15 godina u bezumnom napadu usmrtili dva dečaka i teško ranili još četvoro dece dok su se kupali na reci Bistrici pokazuje svu dubinu zla s kojim se Srbi na Kosovu i Metohiji decenijama suočavaju.
Uvereni smo da oni koji su smišljali i izveli ovo gnusno nedelo neće uspeti u nameri da izbegnu sud pravde i da će ih stići zaslužena kazna,“ upisao je ministar Dačić.

Obraćajući se predstavnicima Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM, članovima porodica žrtava i predstavnicima medija, ministar Dačić istakao je da je u pitanju jedan od najstrašnijih zločina koji se desio na prostoru Kosova i Metohije i istakao da su i dalje su brojni incidenti zbog kojih se oni Srbi koji su uspeli da opstanu na svojim ognjištima ni danas na njima ne osećaju bezbedno.

Ministar je istakao da će Srbija i dalje insistirati da svi odgovorni za zločine budu sankcionisani, posebno naglasio da je svaki zločin kažnjiv bez obzira na nacionalnost zločinca i žrtve,  istakao da nema nekažnjivosti zločina, a pogotovo ne u srcu Evrope u 21. veku.

Izvor: MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.