Најновије

Дачић: Када је то постојала граница између Србије и Косова? Вести

Ево Хашим Тачи поздравља изјаву Ангела Меркел да нема промена граница на Западном Балкану, изјавио је министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

„Какав лицемер. Прво је оружјем, насиљем и злочинима рушио границе Србије, а сада је за немењање граница. Којих граница? Када је то постојала граница између Србије и Косова?“, рекао је Дачић за Танјуг.

Једнострано је, како додаје, прогласио такозвану државу, протерао више од 200 хиљада Срба и сада ником ништа.

„И ја сам за непромењивост граница насилним путем, али од када почињемо да рачунамо да важи тај принцип? Прво сте разрушили границе Србије, а сада сте се сетили да нема више промене граница“.

Истичући да Косово није међународно призната дрзава, Дачић додаје да „не вреди Тачију ни што позива Ангелу Меркел да изврши притисак на пет земаља ЕУ које их нису признале“.

„Процес повлачења признања ће се наставити. Онај ко је признао Косово, нема право да прича о непроменљивости граница. Не чуди ме што Тачи ово ради, чуди ме само што и Ђилас, Јеремић, Обрадовић, Чеда Јовановић и остали још не послаше знаке захвалности, јер закључују да је Меркелова против Вучићеве, а уз дужну скромност и моје, идеје. Позиви на државни удар и мржња према Вучићу, убрзано прелазе и на мржњу према српским државним интересима“, закључио је Дачић у изјави за Танјуг.

Извор и фото: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.