Најновије

Интервју Ивице Дачића за Српски телеграф: Подржавам Вучића због Србије и српског народа Вести

Не постоји ниједан разлог због којег би Социјалистичка партија Србије напустила владајућу коалицију. То Александар Вучић добро зна, као што зна да су лажи и подметачине приче да преговарамо с неким другима како бисмо направили нову владу. Међу онима који би да му виде леђа има и напредњака, али и људи из неких других странака који покушавају да га сруше, поручује Ивица Дачић, шеф дипломатије и лидер Социјалистичке партије Србије.
У разговору за Српски телеграф министар спољних послова без трунке двоумљења каже да се такве измишљотине пласирају са разних страна, али да забрињава што у таквој акцији учествују функционери странака које су на власти.

– Очигледно је да се плете мрежа, да је противника све више и да се удружују они за које је то било незамисливо. Да ли је ико могао да замисли да се против председника уједини део власти и опозиција?! Наравно да не. А управо је случај да у овом прљавом послу учествују и неки функционери највеће владајуће странке. Очигледно је да део СНС учествује у томе, да желе да га сруше, али и да у томе учествују припадници и неких других партија, баш као што је то и сам Вучић рекао – наводи лидер социјалиста.

Дачић каже да је ситуација огољена до краја, те да се показало да су многи Вучићев рејтинг искористи како би се домогли што бољих позиција.

– Питање је да ли Вучић међу политичким саборцима има подршку коју заслужује. Сигуран сам да нема. Тога би морали да буду свесни и сви у СНС и другим партијама с његове листе јер су захваљујући његовом имену добили све. Требало би да га чувају као зеницу ока – сматра вицепремијер.
Када је у питању подршка социјалиста, као и њихов однос према лидеру најјаче странке у власти, Дачић истиче да је више пута поновио да председник Србије има његову пуну подршку.

– Подржавам Вучића због Србије и српског народа. Наш однос је далеко изнад коалиционих односа, то је однос дубоког поверења и уверености у исправност циља за који се боримо – наводи Дачић.
Упитан да ли би исту ствар рекао и када је у питању однос осталих функционера СПС према шефу државе, Дачић одговара:

– Наравно, то се односи и на СПС јер смо ми у коалицији са Вучићем не зато што смо му потребни већ због његове политичке коректности.

Шеф дипломатије сматра да су позиви на државни удар забрињавајући с обзиром на то да су уследили као реакције на Вучићев предлог и предлог државног врха да се питање јужне српске покрајине реши разграничењем.

– Све претње које долазе показују да постоји висок степен не само мржње него и једног ирационалног лудила које постоји око нас када је у питању Косово – рекао је Дачић.

Извор: република.рс

фото: Новости

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.