Најновије

Гостовање Славице Ђукић Дејановић у Јутарњем програму ТВ Прва: Дачић и Вучић воде јединствену политику Вести

Министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић изјавила је да лидери странака владајуће коалиције – Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије, Александар Вучић и Ивица Дачић воде „апсолутно јединствену“ државну политику.

„Ту нема мимоилажења када су у питању државни интерес, мир, безбедност, а посебно спољна политика“, казала је за телевизију Прва Славица Ђукић Дејановић, потпредседница СПС-а.

Упитана о спекулацијама да ће можда СПС изаћи из Владе Србије, Славица Ђукић Дејановић је казала да је Дачић већ изнео информацију о томе.

Дачић је недавно за Н1 казао да је СПС поуздан партнер СНС, да са Вучићем има пријатељске односе, да их везује политика за коју се „срчано залаже, можда више и од многих из његове партије“.

Коментариштући оштре наводе потпредседнице Владе Зоране Михајловић на Дачићеву изјаву да он подржава Вучића више него неки из његове партије, Дејановић је рекла да је Дачић „врло информисан и да не даје информације уколико их није претходно проверио“.
Дејановић је истакла да се она анализом ко више подржава Вучића није бавила, и додала да верује да за своје тврдње имају разлоге и Дачић и „Зорана вероватно полази од себе и говори колико је и сама привржена председнику“, казала је Славица Ђукић Дејановић.

Ђукић Дејановић каже и да унутар СПС-а има различитих ставова о томе да ли бившем српском председнику Слободану Милошевићу треба подићи споменик.

„Ми смо мишљења да у овом тренутку има неупоредиво значајнијих, пре свега државних питања, којима се бавимо. То питање, ако мало сачека, и добије позитиван одоговор неће се ништа изгубити“, рекла је Славица Ђукић Дејановић, која је министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику.

Додала је да у СПС-у има оних који сматрају да споменик Милошевићу треба подићи одмах, али и да има оних који сматрају да треба да се сачека време и историјска оцена.

Она је казала да ће наредна деценија дати неке одговоре, конкретније него што их тренутно има, на то, али и на друга питања.

„Сва она питања која још деле грађане Србије треба да буду остављена за време када ће они јединствено на основу чињеница које добијају од стручњака, у овом случају историчара, определити један дефинитиван став“, рекла је Славица Ђукић Дејановић.

Извор: Нови магазин/ Блиц

фото: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.