Најновије

Никодијевић обишао завршне радове на магистралном топловоду и најавио боље грејање Београд

Предсеник Скупштине Београда Никола Никодијевић и директор ЈКП „Београдске електране” Горан Алексић обишли су завршне радове на реконструкцији магистралног топловода преко моста „Газела” у дужини од 1.714 метара.

Никодијевић је истакао да радови на магистралном топлодалеководу од топлане „Нови Београд” представљају један од најважнијих инвестиционих пројеката „Београдских електрана”. Како је прецизирао, рок за завршетак радова је 17. септембар и захтевају координисаност више надлежних градских и републичких установа.

– Важно је истаћи да је замењени топловод испод моста „Газела” био стар више од 30 година и да није испуњавао данашње стандарде. Нови топловод је већег капацитета и енергетске ефикасности, омогућиће бољи квалитет грејања за два милиона квадрата корисника на другој страни обале реке Саве – указао је председник градског парламента, који је са представницима „Београдских електрана” обишао радове непосредно испод конструкције моста, на висини већој од 30 метара.

Никодијевић је најавио да ће већи број крајњих корисника моћи да се прикључи на нови топловод, као и да ће у склопу стратергије до 2021. године бити погашене све индивидуалне котларнице са десне стране од ауто-пута – од Прокопа ка Сењаку и Партизановом стадиону, јер су еколошки неприхватљиве.

– Завршетком овог магистралног топловода, четири централе биће привезане на један систем, што ће омогућити да у тренутку хаварија и кварова буде бржа и ефикаснија интервенција. Такође, радови на пројекту „Београд на води” су у пуном јеку и они ће моћи да буду корисници овог магистралног топловода – указао је Никодијевић.

Он је подсетио да пројекат финансира немачка развојна банка KFW, као и да све радове изводе домаће фирме, због чега је изразио задовољство. Никодијевић је закључио да је у последњих неколико година умногоме унапређен систем даљинског грејања у Београду.

 

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.