Најновије

Интервју Бранка Ружића за Курир: Подржавам све што Вучић чини за Косово, ово је историјски тренутак Вести

Ово је историјски тренутак, па је, с друге стране, срамно што се неки залажу за популизам и митоманију, не водећи рачуна о будућности наше деце и нашег народа

Бранко Ружић, потпредседник СПС и министар државне управе и локалне самоуправе, каже да је циљ реформе система плата да се уведе правичнији систем у ком ће се вредновати сложеност посла.

У интервјуу за Курир Ружић тврди да председника СПС Ивицу Дачића не разапињу неки функционери СНС, иако се некад чини да је тако. Такође, открива и зашто подржава одлучност председника Србије Александра Вучића да реши питање Косова.

Шта је циљ реформе система плата која се тиче 450.000 запослених?
– Да уведемо транспарентнији и правичнији систем плата, да имамо једну уместо гомиле основица и да вреднујемо сложеност посла – одговорност, ризик који запослени могу да имају током рада, а не само стручну спрему. Важно је да грађани знају да се никоме неће смањити плата, а да како се ствара простор у буџету, плате ће се подизати онима који су најмање плаћени у управи, а брину о здрављу, образовању и другим потребама наших грађана.

Вашег шефа Ивицу Дачића неки напредњаци поткаче кад год им се укаже прилика. Ви на то упадљиво ћутите. Зашто? Да ли се ви слажете с тим што функционери СНС причају о Дачићу?
– Уверен сам да вам је погрешна перцепција, посебно имајући у виду да председник СНС Вучић и председник СПС Дачић имају изузетну личну и политичку сарадњу, а све на добробит грађана Србије. Чак и уколико има појединачних нијанси на ту тему, мислим да су заиста ефемерне у односу на значајне политичке теме.

Да ли је СПС ту где јесте, у Влади, искључиво захваљујући Александру Вучићу, као што то каже министарка и функционерка СНС Зорана Михајловић?
– Стратешка сарадња СНС и СПС, базирана на државотворној оријентацији на реализацији заједничких стратешких циљева како би Србија била економски развијена, социјално праведна држава европских вредности, превасходни је узрок који за последицу има да СПС нађе своје место у Влади Србије.

Да ли ви лично подржавате идеју председника Александра Вучића да Србија треба да се разграничи с Албанцима? Да ли сте ви за разграничење с Албанцима?
– Сматрам да је ово историјски тренутак када државни разлог, мудрост, храброст морају да превагну и у том смислу у потпуности подржавам све оно што председник чини на том пољу, а на другој страни, сматрам да је срамно од неких да показују лицемерје залажући се за митоманију, популизам и политиканство, не водећи рачуна о будућности читаве нације, наше деце, нашег народа и наших грађана.

Ви сте за легализацију проституције. Да ли би то питање могло да се покрене за време мандата ове владе?
– Сматрам да је то једна од значајних тема за коју не верујем да ће се у овом тренутку наћи простора у широком спектру државних тема којима се бави ова влада. Али, наравно, и даље сам при истом ставу.

Извор: Курир.рс

Фото:Зорана Јевтић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.