Најновије

Слободан Милошевић на Централној изборној конвенцији СП Републике Српске у Добоју Вести

Слободан Милошевић, потпредседник Извршног одбора СПС присуствовао је и дао подршку социјалистима на Централној изборној конвенцији Социјалистичке партије Републике Српске у Добоју и овом приликом поручио да социјалисти са обе стране Дрине треба да буду поносни због онога што раде.

‘Ми социјалисти и са једне и са друге стране Дрине имамо чиме да се дичимо, наш живи споменик је Дејтонски споразум, ми смо творци Републике Српске, и желимо да помогнемо нашим друговима социјалистима да истрају у очувању Републике Српске, да обезбеде што бољи живот за грађане и Републике Српске и БиХ.’’

Слободан Милошевић је овом приликом пренео поздраве председника СПС и министра спољних послова Ивице Дачића и комплетног руководства СПС и поручио да у име СПС даје пуну и безрезервну подршку социјалистима Српске да истрају у напорима очувања Републике Српске и да остваре што бољи изборни резултат.

Такође, истакао је добру сарадњу две партије:

‘Данас смо овде сви заједно да још једном потврдимо јединство и добру сарадњу наше две партије, које су у суштини једно биће. А једно су јер сам уверен да сваки социјалиста, без обзира на два географска простора, дубоко верује и осећа идеју демократског социјализма и праведнијег друштва, као идеал и крајњи циљ деловања и партије као целине, али и сваког њеног члана појединачно. Зато смо ми посебни.
Посебни смо и зато што не кријемо да нам је једно од важнијих питања развијање наше сарадње, о чему говори и чињеница да су наши председници Ивица Дачић и Петар Ђокић у јуну ове године у Београду формирали Савез за сарадњу две партије, у оквиру којег ћемо заједничким активностима радити на економском напретку и Србије и Републике Српске.
Управо од нашег јединства, од наше снаге, снаге наших партија, зависи опстанак целокупног српског народа.
Јер ми смо они који су бранили државне и националне интересе и у рату и у миру, и у Хагу и у Дејтону, и на Косову и Метохији и у Босни и Херцеговини.’

На крају је истакао да очекује јак изборни резултат Социјалистичке партије у Републици Српској.

‘Како је Дејтонски споразум темељ опстанка Срба у Босни и Херцеговини , тако је Социјалистичка партија гаранција стабилности Републике Српске. И зато ја уопште не сумњам у јак изборни резултат на предстојећим изборима. Идемо до победе. Живела Социјалистичка партија, живела Република Српска, живела Србија’.

Централној изборној конвенцији су присуствовали Петар Ђокић председник СП РС,  председник ИО РС Слоба Протић,
министри  Предраг Глухаковић, Миленко Савановић и Јасмина Давидовић.

Информативна служба ГО СПС Београд