Slobodan Milošević na Centralnoj izbornoj konvenciji SP Republike Srpske u Doboju Vesti

Slobodan Milošević, potpredsednik Izvršnog odbora SPS prisustvovao je i dao podršku socijalistima na Centralnoj izbornoj konvenciji Socijalističke partije Republike Srpske u Doboju i ovom prilikom poručio da socijalisti sa obe strane Drine treba da budu ponosni zbog onoga što rade.

‘Mi socijalisti i sa jedne i sa druge strane Drine imamo čime da se dičimo, naš živi spomenik je Dejtonski sporazum, mi smo tvorci Republike Srpske, i želimo da pomognemo našim drugovima socijalistima da istraju u očuvanju Republike Srpske, da obezbede što bolji život za građane i Republike Srpske i BiH.’’

Slobodan Milošević je ovom prilikom preneo pozdrave predsednika SPS i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i kompletnog rukovodstva SPS i poručio da u ime SPS daje punu i bezrezervnu podršku socijalistima Srpske da istraju u naporima očuvanja Republike Srpske i da ostvare što bolji izborni rezultat.

Takođe, istakao je dobru saradnju dve partije:

‘Danas smo ovde svi zajedno da još jednom potvrdimo jedinstvo i dobru saradnju naše dve partije, koje su u suštini jedno biće. A jedno su jer sam uveren da svaki socijalista, bez obzira na dva geografska prostora, duboko veruje i oseća ideju demokratskog socijalizma i pravednijeg društva, kao ideal i krajnji cilj delovanja i partije kao celine, ali i svakog njenog člana pojedinačno. Zato smo mi posebni.
Posebni smo i zato što ne krijemo da nam je jedno od važnijih pitanja razvijanje naše saradnje, o čemu govori i činjenica da su naši predsednici Ivica Dačić i Petar Đokić u junu ove godine u Beogradu formirali Savez za saradnju dve partije, u okviru kojeg ćemo zajedničkim aktivnostima raditi na ekonomskom napretku i Srbije i Republike Srpske.
Upravo od našeg jedinstva, od naše snage, snage naših partija, zavisi opstanak celokupnog srpskog naroda.
Jer mi smo oni koji su branili državne i nacionalne interese i u ratu i u miru, i u Hagu i u Dejtonu, i na Kosovu i Metohiji i u Bosni i Hercegovini.’

Na kraju je istakao da očekuje jak izborni rezultat Socijalističke partije u Republici Srpskoj.

‘Kako je Dejtonski sporazum temelj opstanka Srba u Bosni i Hercegovini , tako je Socijalistička partija garancija stabilnosti Republike Srpske. I zato ja uopšte ne sumnjam u jak izborni rezultat na predstojećim izborima. Idemo do pobede. Živela Socijalistička partija, živela Republika Srpska, živela Srbija’.

Centralnoj izbornoj konvenciji su prisustvovali Petar Đokić predsednik SP RS,  predsednik IO RS Sloba Protić,
ministri  Predrag Gluhaković, Milenko Savanović i Jasmina Davidović.

Informativna služba GO SPS Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.