Најновије

Ружић: За информисање на језицима националних мањина 21,8 милиона динара Вести

Министар Бранко Ружић и представници 74 пројеката потписали су уговоре о додели средстава из Буџетског фонда за националне мањине, који је ове године износио 12 пута више него лане, и то 21.8 милиона динара. Средства се могу искористити само у циљу веће информисаности на мањинским језицима, каква је и била препорука Савета Владе Србије за националне мањине, у чијем раду поред представника државних органа, учествују и председници националних савета националних мањина.

Ово је друга година како Министарство, након 15 година неактивирања, врши расподелу средстава из овог Буџетског фонда“, рекао је Ружић и напоменуо да су прошле године била знатно скромнија средства – 1.800.000 динара, али и да ће се трудити да се тај фонд следеће године увећа, напоменувши да са правом ову годину запослени у Министарству зову „мањинском“ , не само због Фонда, већ и зато што се одржавају и редовни избори за националне савете, као и због чињенице да је знатно унапређен законодавни оквир у пролеће и што је унапређен и Посебан бирачки списак.

„У свему томе од великог значаја је и улога вас – представника цивилног друштва и то да заједно са нама, покретањем иницијатива, дијалога и спровођењем пројеката од јавног интересе допринесете да прописи које пишемо, политике које креирамо – одговарају стварној потреби наших грађана“, истакао је Ружић.

Представници пројекта су се захвалили на могућности да се на овај начин више говори о представницима мањина у Србији, као богатству наше земље.

Извор: МДУЛС

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.