Најновије

Стефана Миладиновић на Другом парламентарном форуму посвећеном Циљевима одрживог развоја и Агенди УН 2030 на Балију у Индонезија Посланичка група

Народна посланица Стефана Миладиновић и потпредседник Народне скупштине Републике Србије учествовали су на Другом парламентарном форуму посвећеном Циљевима одрживог развоја и Агенди УН 2030 на Балију, Индонезија.

Глобални форум, који се одржао од 12-13. септембра, окупио је представнике парламената из 46 земаља. Тема овогодишње конференције, чији је организатор Представнички дом Републике Индонезије, била је “Partnership towards Sustainable Energies for All” ( Партнерство ка одрживој енергији за све ), а парламентарци су говорили о значају сарадње између држава на пољу одрживог развоја, нових технологија, енергетике и смањења сиромаштва.

Народна посланица Стефана Миладиновић на панелу посвећеном Циљу 7. „The Way Forward Parliamentary Action for Universal Access to Affordable, Reliable and Sustainable Energy” ( Пут ка напредовању парламентарне акције за универзални приступ приступачној, поузданој и одрживој енергији ), представила је активности Републике Србије у спровођењу Агенде 2030 и улози парламентараца у процесу унапређења доступности и одрживости енергије и енергетских потенцијала.

“Република Србија је посвећена пуној имплементацији Агенде, што потврђује и успостављање Међуресорне групе Владе Републике Србије и формирање Фокус групe за развој механизама контроле процеса имплементације циљева одрживог развоја, коју чине представници скупштинских одбора из различитих области покривајући свих 17 циљева Агенде 2030.”, рекла је Миладиновић  и нагласила да је парламентарна димензија поред контролне функције, у погледу имплементације циљева, значајна и због сталног унапређивања легислативе. 

Миладиновић је овом приликом истакла значај Агенде  2030 за Републику Србију и у контексту приступања ЕУ, јер се прокламовани циљеви прожимају кроз предприступни процес.

Маринковић и Миладиновић су се на маргинама Форума сусрели и са председником Представничког дома парламента Индонезије господином Соесатјом, потпредседником др Фадлијем Зоном и председницом Одбора за интерпарламентарну сарадњу парламента Индонезије госпођом Нурхајати ал Асегаф. У разговорима са посланицима НСРС потврђен је принципијелан став Републике Индонезије по питању статуса Косова и Метохије и територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије.

Категорије: Посланичка група

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.