Најновије

Бранко Ружић и Владан Заграђанин на Конвенцији Социјалистичке партије у Теслићу Вести

Потпредседник Социјалистичке партије Србије Бранко Ружић и председник Извршног одбора ГО СПС Владан Заграђанин присуствoвали су Конвенцији Социјалистичке партије у Теслићу.

Том приликом Ружић је рекао да је Србија инвестирала у Републику Српску од 2014. године 21.500.000 евра у пројекте које су кандидовале ЈЛС, а то су мост Братољуб, изградња водоводног система у општини Билећа, ревитализација старог града у Требињу, изградњу магистралног пута према Фочи итд.

“Највећи кораци у сарадњи направљени су у области туризма, енергетике, јавне управе и безбедности док је у енергетици највећи потенцијал, те су одржане 2 седнице енергетског комитета, а током заједничке седнице потписан је и споразум о изградњи две важне хидроцентрале (вредне 200 милиона евра). У припреми је документација за различите инфраструктурне пројекте и саобраћајно повезивање“ – казао је Ружић.

Председник Извршног одбора ГО СПС Владан Заграђанин је том приликом рекао да су се социјалисти у најтежим историјским тренуцима изборили за очување српског народа како на КиМ, тако и у БиХ.

“За Србију је питање очувања и јачања стабилности Републике Српске од приоритетног значаја, а то значи поштовање Дејтонског споразума, економски развој и још чвршће везе наших народа. Поносни смо на нашу блиску сарадњу и одличним односима са вама, нашом браћом преко Дрине. За Србију је Дрина река која спаја две обале истог народа, иако има оних и код вас и код нас који не мисле тако. На срећу, у мањини су.“

Информативна служба ГО СПС Београд

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.