Најновије

Ђорђе Милићевић: Добра вест за пензионере Посланичка група

Шеф посланичке групе СПС Ђорђе Милићевић каже да предложене измене и допуне Закона о пензијско-инвалидском осигурању представљају добру вест за све пензионере у Србији и одбацује критике опозиције које се односе на будући начин усклађивања пензија.

„Ми подржавамо предлог владе у контексту да се прати привредни раст и могућности, и да држава доноси одлуку колико и када ће бити повећање. Убеђени смо да ће пензионери таквим начином добијати далеко више него актуелним начином усклађивања пензија. Убеђени смо да су пред нама добре године и не задовољамо се да пензионерима издвајамо минимум већ знатно више“, рекао је Милићевић новинарима у парламенту.

Он је додао да је предложени закон о којем је данас почела расправа у скупштини предуслов за повећање пензија.

„Све промене о којима данас говоримо су позитивне и иду у корист актуелним и будућим пензионерима и наравно да ће имати подршку СПС“, рекао је шеф посланика социјалиста.

Приметио је да су јавне финансије сада сигурне и стабилне и да Србија наставља снажно економски да напредује, као и да су позитивни ефекти и показатељи далеко изнад постављених циљева.

„Фонд ПИО је стабилан. Средства која се дотирају из буџета су знатно испод минимума, односно нивоа који је дефинисао ММФ. У буџету има сасвим довољно новца није потребно ићи на ребаланс буџета што је такође позитивно. Захваљујући одговорним и тешким, али непопуларним мерама дошло се до позитивних резултата“, навео је Милићевић.

У том смислу одлука о умањењу пензија која је донета 2014. године и која представља темељ реформских процеса је, како каже, тешка политичка одлука, али је неко такву одлуку морао да донесе да би преживели.

„Ми данас имамо здрав систем на здравим основама који није заснован на политиканству. Србија је данас лидер у региону по приливу страних инвестиција. Након 25 година незапосленост је коначно пала испод 12 одсто, а 2013. године је била 25,9 одсто, док је минимална цена рада стигла до 155 динара. Стварају се услови за разговоре о повећању плата и пензија“, истакао је Милићевић.

Извор и фото: Танјуг

Категорије: Посланичка група

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.