Најновије

Дачић: СПС има наследнике, а где су странке 5. октобра Вести

Председник Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић уручио је данас 50 партијских књижица омладинцима социјалиста који су 2000. годиште, и истакао том приликом да то показује да СПС има наследнике, иако су у време петооктобарских промена многи предвиђали да та партија неће опстати.

„Имајући у виду да је данас један специфичан датум, 5. октобар, већина од вас омладинаца се није бавила политиком, али 5. и 6. октобра 2000. године вероватно нико није ни планирао да СПС преживи, ово зграда је била порушена као и Скупштина, а у мојој канцеларији је било написано “победа жутима“, рекао је Дачић.

Уочи избора руководства Социјалистичке омладине, Дачић је навео да је и тај догађај пример где је СПС, а где су вође преокрета 5. октобра 2000, када је после великих постизборних демонстрација срушена власт председника Србије и лидера СПС-а Слободана Милошевића.

На констатацију новинара да су неки од чланова станака које су предводиле промене 5. октобра део садашње власти, Дачић је одговорио да их не зна пуно и додао да данас готово нема никог на политичкој сцени из руководства тих странака.

„Готово да међу њима немате више никог на политичкој сцени ко представља неку значајну политичку странку, а они који нису били на високим положајима, прелазе из странке у странку“, рекао је Дачић.

Додао је да је СПС опстао када је било најтеже, и када су им претили и хтели да забране странку, и када су хтели да руше и пале зграду СПС-а.

„Нисмо побегли из ове партије и створили смо основе да партија поново ојача“, рекао је Дачић и најавио да ће на 10. Конгресу странке 22. децембра СПС поставити програмске, оранизационе и кадровске циљеве које мора да оствари, међу којима је и резултат на изборима.

Дачић је изразио задовољство што СПС има велики број младих чланова и поручио да странка треба да отвори врата младима, јер је то „најбоља реформа СПС-а“.

Наредни Конгрес, каже Дачић, треба да да одговоре како Србија треба да изгледа у 21. веку, уз сагледавање грешака из прошлости.

„Ми идемо на Конгрес у знаку реформе партије“, рекао је Дачић и додао да је у томе важна улога младих, којима је поручио да је он пре 28 година стајао на њиховом месту као први председник младих социјалиста Београда.

Извор: Танјуг

фото: Информативна служба ГО СПС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.