Најновије

Ђорђе Милићевић: У време садашње опозиције био највећи медијски мрак Посланичка група

Шеф посланичке групе Социјалистичке партије Србије (СПС) Ђорђе Милићевић је, у писаној изјави медијима, осудио, како је навео, „напад уједињене опозиције на независно и слободно новинарство“.

Он је рекао да се СПС залаже за независне медије који, како каже, треба да буду гарант истине у Србији и ослобођени свих притисака, нарочито „од стране дружине у којој седе они чију је владавину обележио највећи медијски мрак у Србији“.

Тада се, према његовој оцени, није могло чути другачије мишљење у Србији, док је данас, наводи, веома присутна критика актуелне власти.

„Како ова дружина данас види слободу медија? Тако што ангажује батинаше да се обрачунавају са новинарима који им нису по вољи, избацује их са својих конференција за штампу, тако што неће одговарати на питања новинара, јер им се не свиђају, тако што долазе испред јавног сервиса како би покушали да се баве уређивачком политиком, или тако што ће, као данас, покушати да утичу на уређивачку политику приватних медија“, упитао је шеф посланика СПС.

Милићевић пита и да ли су то основни постулати демократског друштва за које се они залажу.

„Они још увек не схватају да се демократија остварује на изборима, а не на начин који су они замислили – на улици и на силу. На њихову велику жалост грађани их не препознају као било какву алтернативу владајућој коалицији“, истакао је Милићевић.

Оцењује да су се представници опозиције окупили, не да би победили, већ да би, каже, политички преживели.

„Било каква њихова прича о наводним изборним правилима је заправо трагање за оправдањем сваког наредног изборног дебакла. Први их очекује већ у Лучанима, иако смо им ми “честитали“ на победи коју су већ унапред прогласили“, навео је Милићевић у писаној изјави.

Извор: Танјуг

Категорије: Посланичка група

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.