Најновије

Ружић: Некад се пружена рука не прихвати Вести

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић сматра непримереним организацију округлог стола о потреби промене изборних услова без учешћа и позива надлежних државних институција, а посебно када је таква активност изашла као резултат састанка министра са градоначелником Шапца Небојшом Зеленовићем, председником општине Параћин Саша Пауновић и замеником председника општине Чајетина Арсеном Ђурићем, одржаном 1. октобра.

„На иницијативу председнице Владе Ане Брнабић, у жељи да се развије дијалог и изнађу решења за захтеве представника ових локалних самоуправа, разговарали смо у више наврата и договорили да је најбољи пут организација радних група, као и округлог стола, на којима би се сва питања поставила на сто, у циљу изналажења решења у корист грађана Србије“, рекао је Ружић.

Он напомиње да и сам записник са састанка и саопштење за јавност доказују управо да је то договорено на састанку и да се доводи у питање да ли они желе уопште дијалог.

„Како другачије да се протумачи ти потези одустајања од договорених активности, када је то управо што су они тражили?“, упитао се министар који истиче да је до  5. октобра требало да доставе предлог агенде и све теме о којима би се разговарало на радним групама, што није учињено до дана данашњег.

Министар подвлачи да је врло лицемерно нападати државу у медијима и те критике предочити и међународној заједници с једне стране, а са друге, сваку пружену руку за договор и дијалог одбијати. „Такво понашање говори у прилог чињеници да је у питању локално политиканство за дневну потребу“, истиче министар.

Извор: МДУЛС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.