Најновије

Саопштење: Извршни одбор дао пуну подршку председнику СПС Ивици Дачићу за наставак реформског курса и политике коју спроводи Вести

У седишту Социјалистичке партије Србије одржана је седница Извршног одбора Главног одбора СПС у проширеном саставу којом је председавао Владан Заграђанин, председник. Седници су, поред чланова присуствовали и заменик председника СПС Проф. др Жарко Обрадовић, потпредседник Предраг Ј. Марковић и председници окружних одбора СПС.

На седници је разматрано стање у партијским организацијама и дата пуна подршка председнику СПС Ивици Дачићу за наставак реформског курса и политике коју спроводи у остваривању модерне социјалдемократске Партије у чијим ће редовима бити што више младих и образованих људи.

Такође су дефинисани задаци и рокови градских и општинских одбора када је реч о припреми редовног 10. Конгреса СПС који ће бити одржан 22.12.2018. године у Сава Центру.

Истакнуто је да ће се на Конгресу одлучивати око 2700 делегата који ће бирати председника Партије, чланове Главног одбора, Статутарне комисије и Надзорног одбора.

Говорило се и о активностима око одржавања редовни избори у општинским, градским и покрајинским организацијама СПС, а све у циљу даље реформе, модернизације Партије и јачању њених укупних капацитета.

На седници су присуствовали и потпредседници ИО СПС: Ђорђе Чабаркапа, Слободан Милошевић и Александра Ђанковић.

Служба за информисање

 Главног одбора СПС