Saopštenje: Izvršni odbor dao punu podršku predsedniku SPS Ivici Dačiću za nastavak reformskog kursa i politike koju sprovodi Vesti

U sedištu Socijalističke partije Srbije održana je sednica Izvršnog odbora Glavnog odbora SPS u proširenom sastavu kojom je predsedavao Vladan Zagrađanin, predsednik. Sednici su, pored članova prisustvovali i zamenik predsednika SPS Prof. dr Žarko Obradović, potpredsednik Predrag J. Marković i predsednici okružnih odbora SPS.

Na sednici je razmatrano stanje u partijskim organizacijama i data puna podrška predsedniku SPS Ivici Dačiću za nastavak reformskog kursa i politike koju sprovodi u ostvarivanju moderne socijaldemokratske Partije u čijim će redovima biti što više mladih i obrazovanih ljudi.

Takođe su definisani zadaci i rokovi gradskih i opštinskih odbora kada je reč o pripremi redovnog 10. Kongresa SPS koji će biti održan 22.12.2018. godine u Sava Centru.

Istaknuto je da će se na Kongresu odlučivati oko 2700 delegata koji će birati predsednika Partije, članove Glavnog odbora, Statutarne komisije i Nadzornog odbora.

Govorilo se i o aktivnostima oko održavanja redovni izbori u opštinskim, gradskim i pokrajinskim organizacijama SPS, a sve u cilju dalje reforme, modernizacije Partije i jačanju njenih ukupnih kapaciteta.

Na sednici su prisustvovali i potpredsednici IO SPS: Đorđe Čabarkapa, Slobodan Milošević i Aleksandra Đanković.

Služba za informisanje

 Glavnog odbora SPS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.