Најновије

Окружни одбор СПС Пчињског округа одржао редовну седницу у Врању Локал

Окружни одбор СПС Пчињског округа је у недељу 21. октобра, одржао редовну седницу у склопу припрема и плана реализације активности поводом одржавања 10. Конгреса СПС 22.децембра ове године у Сава центру. Седници Окружног одбора присуствовали су скоро сви председници општинских и градског одбора социјалиста из Пчињског округа, чланови Главног одбора СПС из округа, као и високи представници СПС,чланица ИО ГО СПС   др Александра Поповић, члан Председништва СПС Зоран Антић и потпредседник СПС Новица Тончев. На самом састанку, пре почетка свих активности, минутом ћутања одата је посебна пошта недавно преминулим друговима члану ИО ГО Неговану Станковићу и председнику Окружног одбора СПС Синиши Митићу.

Чланови Окружног одбора СПС Пчињског округа су у веома динамичној, отвореној, на моменте и енергичној атмосфери уз другарски дијалог, разговарали о свим актуелним политичким питањима из својих средина, о ситуацији у округу, као и о политичким порукама пренетим чланству од стране Председника СПС Ивице Дачића на последњој седници Председништва и седници Главног одбора. Узимајући у обзир веома тешку економску ситуацију у којој се налазе сви грађани Пчињског округа, па и чланови Социјалистичке партије Србије, њене присталице и симпатизери, социјалисти  југа Србије апеловали су да се у даљем раду Окружног одбора, више пажње посвети социјалном амбијенту у коме се налази привреда округа, егзистенцијалним проблемима грађана и изради једне политичке платформе која би на све обухватан начин резимирала текућу проблематику и у својим одредбама предвидела одређена решења и дала одговоре на новонасталу економску и политичку ситуацију, која у овом моменту свакако јесте велики изазов за пчињске социјалисте. На веома одговоран и критички начин разговарало се и о унутарстраначким питањима, проблемима који муче организације у општинама и граду, начину даљег функционисања  и реафирмисања идеја, прогамских циљева и задатака СПС.

У склопу припрема за одржавање 10. Конгреса, прецизно су анализиране све одлуке органа партије које регулишу начин, процес и методе одвијања изборног процеса у партији, динамику одржавања састанака у месним, општинским и градској  организацији СПС, утврђени су правци деловања и договорене конкретне активности у наредном периоду. Не двосмислена је огромна подршка социјалиста Пчињског округа и поверење које ужива Председник СПС Ивица Дачић и његова политика, као и ангажман свих функционера СПС у Влади РС. Социјалисти Пчињског округа закључили су да би због важног стратешког значаја који округ заузима, његовог веома комплексног политичког састава, мултинационалног и мултиконфесионалног карактера, било неопходно веће присуство на терену највиших партијских функционера, који би били подршка активистима СПС у спровођењу идеја, програма и циљева партије.

О терминима одржавања партијских конференција у свим општинама у округу и граду Врању, јавност нашег округа ће посебно бити обавештена како би медији и грађанство били на транспарентан и одговоран начин упознати са политиком и идејама социјалиста Пчињског округа.

                                                                    Окружни одбор СПС Пчињског округа

Категорије: Локал